Fiskefilet i sur-sød sauce

 

500 g rødspættefilet

2 spsk. soya

¼ tsk. peber

1 spsk. hvedemel

Dej:

3 spsk. hvedemel

1 spsk maizena

½ spsk. bagepulver

1 æg

1 spsk. olie

1 spsk. vand

Sauce:

1 spsk. olie

3 spsk. eddike

3 spsk. sukker

1 spsk. tomatketchup

1 fed hvidløg, presset

1 tsk. soya

2 spsk. maizena

1 dl hønsebouillon

½ ds. frugtcocktail

1 liter olie til stegning

 

Skær fiskefileterne i stykker på ca. 5 cm. Vend dem godt i soyaen, derefter i hvedemel og peber. Lad stykkerne stå i ½ time.

Rør alle ingredienserne til dejen til en jævn masse uden klumper.. Dyp fiskefileterne i dejen.

1 liter olie varmes i en dyb gryde til det syder om en tændstik. Kom fisketrykkerne i lidt af gangen, og steg dem til de er gyldenbrune. De tages op med en hulske og lægges til afdrypning på fedtsugende papir.

1 spsk. olie varmes i en gryde. Tilsæt eddike, sukker, tomatketchup, hvidløg og soya. Maizena udrøres i bouillonen. Det hældes i gryden og der røres om indtil saucen bliver tyk. Til sidst kommes frugten i.