Fragilite

 

Bunde:

4 æggehvider

200 g sukker

85 g hakkede hasselnødder

Fyld:

4 æg

80 g sukker

2 spsk pulverkaffe

50 g mørk chokolade

3 spsk vand

½ dl cognac

20 g smør

2 dl piskefløde

Bunde:

Æggehviderne piskes halvstive, tilsættes sukker og piskes helt stive. Nødderne røres i. På bagepapir tegnes 3 bunde ca. 22 cm i diameter ( samme størrelse som springformen. Massen fordeles herpå og bages ved 150 grader i 30 – 40 minutter til bundene er næsten tørre.

Fyld:

Blommerne piskes skummende med sukkeret. Kaffepulveret opløses i 2 spsk kogende vand og tilsættes. Chokoladen smeltes med 1 spsk kogende vand, tilsættes smør og cognac og blandes i. Fløde og hvider piskes hver for sig og blandes i massen.

fragiliteen samles i formen: 1 bund, ½ fyld, 1 bund, ½ fyld, 1 bund og fryses.

Ved servering pyntes med sigtet flormelis.